Letselschade fietsongeluk
Heel veel mensen houden er van om een lekker lange rit met de fiets te maken. De fiets wordt verder door kinderen gebruikt om mee naar school te gaan, mensen rijden er mee naar hun werk en ook boodschappen kunnen op deze manier worden gedaan. Jammer genoeg behoort de fietser tot het lijstje met zwakke weggebruikers waardoor ze vrij kwetsbaar zijn in het verkeer. Wanneer een fietser, bijvoorbeeld door een auto wordt aangereden is er nagenoeg altijd sprake van letselschade. Denk hierbij niet alleen aan botbreuken, maar ook hoofd- en hersenletsels kunnen optreden. Omwille van het feit dat fietsers bijzonder kwetsbaar zijn in het verkeer genieten ze vanuit de wet van een extra bescherming. Zelfs wanneer een fietser bij een fietsongeluk zelf verantwoordelijk blijkt te zijn is het nog steeds interessant om door een jurist te laten onderzoeken welke financiële compensaties u mogelijks kunt ontvangen.
Aansprakelijkheid fietsongeluk door automobilist
Wanneer er sprake is van een fietsongeluk waarbij een automobilist betrokken is, is de kans bijzonder groot dat deze laatste op z’n minst voor een deel van de schade aansprakelijk zal worden gesteld. Ondanks het feit dat een fietsongeluk zomaar kan zijn veroorzaakt door de fietser zelf moet de bestuurder van de auto altijd rekening houden met de kwetsbaarheid van de fietser. Bovendien moet de automobilist in principe ten allen tijde kunnen anticiperen op acties die door de fietser worden genomen. Zelfs wanneer u met andere woorden als bestuurder van een auto een fietser zonder licht aanrijdt bent u aansprakelijk voor minstens 50 procent van de schade. Heeft u als automobilist het fietsongeluk zelf veroorzaakt? Dan zult u voor alle kosten moeten opdraaien.
Claimen van schadevergoeding bij fietsongeluk
Indien u betrokken bent geraakt bij een fietsongeluk met letselschade beschikt u altijd over de mogelijkheid om letselschade te claimen. Misschien heeft u namelijk wel enkele kosten moeten maken ten gevolge van de letselschade die u graag wenst te laten vergoeden. Anderzijds kan het ook voorkomen dat u als gevolg van het ongeval niet in staat was om te gaan werken waardoor u heel wat inkomsten heeft mislopen. Al deze verschillende kosten samen kunnen bijzonder hoog oplopen waardoor u deze graag vergoed zult willen zien. Dan hebben we het zelfs nog niet eens gehad over de mogelijke extra medische kosten. Om er voor te zorgen dat u een zo optimaal mogelijke financiële compensatie ontvangt doet u een beroep op een jurist. Als fietser mag het namelijk geen enkel probleem zijn om minstens 50 en vaak zelfs 100 procent van de kosten te verhalen op de tegenpartij.
Juridische hulp bij letselschade
Wanneer er sprake is van letselschade ten gevolge van een fietsongeluk is het altijd verstandig om een beroep te doen op de mogelijkheden die een jurist te bieden heeft. Een jurist die is gespecialiseerd in letselschade kan u namelijk niet alleen bijstaan met deskundig advies, maar kan er tevens voor zorgen dat u kunt rekenen op een zo optimaal mogelijke vergoeding. De kosten die het inschakelen van een jurist met zich meebrengt zullen bovenop de letselschade worden vergoed. Bij een aanrijding op de fiets bent u namelijk als zwakke weggebruiker altijd in het voordeel. Twijfel dan ook niet langer en neem snel contact op met een jurist.
Stel een juridische vraag
Bent u op zoek naar een duidelijk en deskundig advies voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.