Letselschade

letselschadeLetselschade op zich brengt al veel ongemak mee, maar er komt nog veel meer bij kijken. U kunt namelijk door de hoge kosten een financiële kater oplopen. Vooral als u door het letsel tijdelijk niet kan gaan werken. Of mogelijk nog erger is dat u nooit meer uw werk kan hervatten. Dan is het zeer belangrijk erkenning te krijgen voor het overkomen leed. Niet enkel de erkenning is van belang maar ook een financiële compensatie. Daar heeft u tenslotte recht op van de veroorzaker van het lichamelijk letsel. Neem contact op met ons als u juridisch advies wil over uw letselschade van een ervaren jurist. Zo weet u perfect waar u aan toe bent.

Wanneer kunt u letselschade claimen bij een veroorzaker?

Als iemand anders letselschade veroorzaakt bij u, heeft u recht op een vergoeding voor uw letsel. Dit kan een werkongeval zijn, een medische fout, een verkeersongeval, een misdrijf, beroepsziekte of nalatigheid van de gemeente over overheid. Een letselschade claimen is helaas een emotioneel maar ook een ingewikkeld proces. Daarom is het van groot belang dat u een ervaren adviseur op het vlak van lichamelijk letsel kan gebruiken. Zo kan er een plan opgemaakt worden om de eisen waar u recht op heeft op te stellen.

Samenwerken met verschillende partijen

Om letselschade op te lossen zijn er vaak meerdere partijen. Vaak twee verzekeringsmaatschappijen, advocaten van de tegenpartij, medisch specialisten en een arbeidsdeskundige. Gaat het om een bedrijfsongeval dan wordt er vaak nog een specialist bijgehaald om na te gaan hoe het ongeval is kunnen ontstaan. Er moet bewijs geleverd worden of de letselschade ook effectief de fout is van de tegenpartij. Ook moet er een bewijs zijn van wat het letsel precies is. De inkomsten die u misloopt, doordat u werkonbekwaam bent. Er komt heel wat kijken bij letselschade.

Letselschade na een medische fout

Ontstaat er een medische fout, dan kan dit nare gevolgen hebben. Jaarlijks zijn er duizenden slachtoffers die een medische fout melden bij een jurist. Patiënten hebben vele vragen als het gaat over hoe hun medische fout kon voorkomen worden. Kan u wel geholpen worden om de medische fout aan te tonen? De verwachting bij een zorgverlener is dat hij geen fouten maakt. Maar ondanks een menselijke fout mag u de letselschade zeker en vast verhalen op de behandelende arts. Helaas is het moeilijk om na een medische fout het lichamelijk letsel aan te tonen. Maar met juridische hulp is het zeker mogelijk het gelijk aan uw kant te krijgen.

Letselschade bij een verkeersongeval

Na een ongeluk is het van groot belang om zoveel mogelijk getuigen te zoeken. Getuigen kunnen zeer belangrijk zijn om aan te tonen wie de oorzaak was van een ongeluk. Zelfs indien u nog geen last of pijn heeft kan het al handig zijn om namen te noteren. Neem foto’s met uw GSM als bewijs, u kan altijd later nog last krijgen van een letsel. Als extra bewijslast kan u een proces verbaal laten opstellen door de politie. Zo is het eenvoudig om later naar de rechter te stappen en uw letselschade door de tegenpartij te laten vergoeden.

Letselschade bij een bedrijfsongeval

Als een ernstig ongeval zich voordoet dan zal de arbeidsinspectie altijd worden ingelicht. Zij doen een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Zo heeft u steeds een rapport in handen, het is van belang te weten dat een bedrijfsongeval door onveilige werkomstandigheden is veroorzaakt. Mocht u last hebben van een beroepsziekte als RSI dan is een schadeclaim in vele gevallen lastig. Het kan ook zijn dat u thuis te lang aan de computer heeft gezeten. Er moet steeds een bewijs zijn dat de oorzaak van uw ziekte door werkomstandigheden is gekomen. Neem een afspraak bij een jurist als u uw mogelijkheden wil bespreken.

Hulp nodig bij letselschade? Neem direct contact op: